Gerrit met EnzoMijn naam is Gerrit Marchal. Ik ben geboren op 21 augustus 1952 op de Hoogstraat no 95 dacht ik, te Wijk bij Duurstede. Vanaf 1957 tot 1983 heb ik grotendeels bij mij ouders gewoond in ons mooi in het groen gelegen kleine huisje aan de Sluis Zuid, eveneens te Wijk. De natuur heeft mij altijd al aangetrokken. En naast natuur hebben vechtsporten ook jaren lang een belangrijke plaats in mijn leven gehad. Ik heb van ongeveer 1972 / 1973 in Wijk, bij Wijnand van den Broek in de oude School met de Bijbel in de Volderstraat als een van zijn eerste leerlingen begonnen, tot 2008 twee stijlen karate beoefend. Daarnaast loop ik ook nu nog regelmatig hard.

Als kleine jongen van zes, zeven jaar, eerst met mijn oudere broers maakten wij wandelingen en struinden wij in de weilanden, boomgaarden en uiterwaarden, gelegen naast en achter ons huis. Vanaf 1983 woon ik in Almere, en werk ik bij de Gemeente Almere bij een Landmeetkundige afdeling, waar ik o.a. Landkaarten vervaardig. Na privé een aantal woelige jaren, ben ik in 1994 getrouwd met Lenie. Ook nu nog, zwerf ik met Lenie, maar vaker alleen, altijd met mijn fototoestel, rondom het gebied van Wijk bij Duurstede, en andere plaatsen in Nederland, en soms in het buitenland. Mijn enige bedoeling is om mensen er bewust van te laten worden, dat de nu nog overgebleven, soms prachtige natuur in ons kikkerland steeds meer versnipperd, en verdrongen en soortenarmer wordt. Laten wij met allen zuinig zijn op hetgeen er nu nog is, en met zorg en respect omgaan met dier en plant, zodat degene die na ons mogen komen ook t.z.t. mogen en kunnen genieten van de prachtige schepsels en Gods schepping. Wij mensen kunnen geen leven scheppen, alleen verzorgen, behoeden en bewaren.

Ik wordt van deze site echt niet rijker van…het kost mij alleen maar poen, tijd en energie….maar dat maakt niet uit. De gedachten bekroop mij….ja ik kan al mijn gemaakte foto’s, tekeningen zelf bewaren ergens in een kast, boek of computer, maar misschien vinden andere mensen ze ook wel leuk, waarom zou ik alles niet gewoon delen met mijn medemens. Mijn vriendelijke neef Jonathan Marchal is zo goed geweest deze site voor mij te bouwen, en indien nodig t.z.t. ter verbetering te wijzigen. Jonathan, kerel ik ben je dankbaar voor hetgeen je hebt gemaakt.

En o ja voor ik het vergeet, als jullie mooie foto’s hebben van bijzondere mensen ( wel met toestemming van die personen ) , dieren, planten en leuke en bijzondere dingen van vroeger en nu, stuur deze naar mij als je wilt, zodat zij op deze site geplaatst kunnen worden.

Ik zal ze met respect behandelen en bewaren in mijn eigen archief, terwijl de toezender er vanzelfsprekend er altijd de eigenaar van zal blijven. En eventueel foutieve aangeleverde tekst kan natuurlijk altijd aangepast worden, en bij gegronde reden geplaatste foto’s weer verwijderd worden. Wel zal ik het zeer op prijs stellen als foto’s en tekeningen van mijzelf gebruikt worden voor andere doeleinden, dat ik daarvan op de hoogte wordt gebracht, en er bronvermelding plaats vind. Bovendien wil ik niet verantwoordelijk zijn voor eventuele schade of gevolgschade in welke vorm dan ook, door verkeerd gebruik c.q. beoordeling etc. van mijn foto’s etc.

Ik hoop dat jullie veel plezier mogen beleven aan de geplaatste foto’s en tekeningen. Ik heb dit plezier en genoegen zeker gehad tijdens het maken van mijn tekeningen en foto’s maken in de loop der jaren , de zwerftochten en het zomaar struinen langs wegen en paden, door weilanden, bossen en uiterwaarden en genoten van bijzondere mensen in ons nu nog mooie kikkerland.